Hvem kan få bøjle

Hvem kan få bøjle?

Alle i alderen 13-90 år kan få rettet tænder. Det er aldrig for sent.

Som barn eller ung kan du opleve at:

  • Du har alt for lidt plads i kæben til dine tænder
  • Du har for store mellemrum mellem dine tænder
  • Du har krydsbid: Når tandbuen i overkæben er smallere end tandbuen i underkæben
  • Du har underbid: Når underkæben er længere fremme end overkæben
  • Du har dybt bid: Når fortænderne i overmunden overlapper tænderne i undermunden.


Hvilket gør dig til en kandidat til Hvem kan få bøjle.

Vi ved, at tænder flytter sig hele livet. De holder ofte hinanden i skak, men er der bare èn tand der kommer ud af kurs, så flytter tænderne sig og du slider uhensigtsmæssigt dine tænder ned. Oplever du, at dette sker, kan du kontakte os for at få at vide om en holdebøjle kan hjælpe dig og sikre sig at det ikke udvikler sig videre.

Hvor lang tid tager det og hvad er det, der sker?

At flytte tænderne eller dreje dem tager tid. En behandling varierer typisk mellem 6 måneder til 2,5 år. Når man flytter på en tand, så trykker man på knoglen, som tanden sidder fast i, til den ene side og trækker på den anden side. På tryksiden opløses knoglen og på træksiden dannes ny knogle. Hvis man skynder sig for meget, så risikerer man at der ikke kan nå at blive dannet ny knogle på træksiden og så mangler tanden fæste. Man risikerer også at skade selve tanden. Derfor tages røntgenbilleder og vi kontrollerer jævnligt tændernes tilstand under behandlingen, og derfor er det svært at forudsige den præcise tid.

Kontakt os

Har du spørgsmål udover hvad vi fortæller her, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan få en tid til en samtale og tjek om du kan få bøjle på. Eller der er en anden løsning som passer bedre til dig.